Výcvik a zkoušky

Psí tábor Podhradí nad Dyjí, 6. - 9. srpna 2014
Po delším váhání jsme svolili k účasti na výcvikovém psím táboře v Podhradí nad Dyjí, RS Luka. Delší váhání proto, že nás podobné akce nikdy moc nebraly. I to byl jeden z důvodů, proč jsme volili zkrácenou verzi středa-sobota, i když tábor byl celotýdenní. 
Celkový dojem byl výborný od začátku do konce - super lidičky, výborný servis ze strany obsluhy, přátelská atmosféra a intenzívní násávání informací a zkušeností nejen od trenérů (Mirka Marcišinová - poslušnost a Robert Fagoš - obrany) ale i od všech účastníků.
Zak se poznal s mnoha novými kamarády, konečně se naučil štěkat na povel, udělal mírný pokrok s aportem a zjistil, že odpočinek v odkladčce není po intenzívním výcviku vůbec k zahození. 
Moc děkujeme Vlaďce, že nás přibrala a všem účastníkům za bezva atmosféru. Kompletní fotogalerie od některých z mnoha táborových fotografů najdete zde: Vlaďka, Renča, Buddy. Věřím, že Zaka pozná každý na první pohled. Pro váhavé krátká nápověda ve fotogalerii.
                                        
Zkouška ZOP, 24. dubna 2014
Hop nebo trop aneb zkouška je od slova zkusit a povedlo se - dnes jsme složili zkoušku ZOP s přijatelným výsledkem VD (85 bodů). Zak - jak bývá jeho zvykem - některé části zkoušky lehce vypustil (ostatně, přesvědčte se sami)  a rozhodčí, pan Ing. Luděk Novák, to vždy po zásluze ocenil nižším bodovým hodnocením. V každém případě jsme moc rádi, že máme zkoušku hotovou a velmi dobře si rozmyslíme, než vůbec kdy začneme uvažovat o nějaké další ): Chcete-li, podívejte se na celý průběh zkoušky ZOP a prohlédněte si fotky.

Nácvik obrany, 7. prosince 2013
Dnes se Zak poprvé zapojil do nácviku obrany. Ne že by z toho byl nějak moc odvázaný - asi mu moc nešlo na rozum, proč kolem něho někdo pobíhá a mává mu před nosem nějakým kusem hadru.
Nakonec se nechal zlákat a "zaútočil" na ten vlající hadr - podezřívám ho, že jen proto, aby měl klid a aby udělal páníčkovi alespoň trošku radost. Tak uvidíme ...

12. ledna 2014 pokračujeme s obranou  v hovawartí psí školičce (více viz aktuality). Zak se chce předvést - mezi tolika hovawardy a před Vlaďkou to ani jinak nejde. Kousání si docela užívá, tak věříme, že to půjde...

Výcvik základní poslušnosti absolvuje Zak pravidelně každou sobotu dopoledne u Ivy na cvičáku v Mokré - Horákově. Na výlet se vždycky moc těší - do auta nastupuje skokem plavmo ať už jsme honem za jeho kámošema. Se všemi je stále velký kamarád a nejvíc ho samozřejmě baví přestávky ):
Někdy je to typický hovawart - když ukáže, že něco umí, nemusí to přeci dělat pořád do blba, vždyť je to nuda... Páníčkovi potom nikdo nevěří, že cvik umí na výbornou :(